התלבטות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/08/2008 | 23:04 | מאת: מיצי

שלום, אני מבקש את עצתך בנושא לא שגרתי כל כך ואני כלל לא בטוח שהוא מתאים לפורום. אמא שלי מאושפזת מזה כ-4 ימים עם CVA קשה במחלקה נוירולוגית בבית חולים מסויים, נקרא לו X. מאז האישפוז אנחנו שומעים הרבה הצעות\בקשות\דרישות מצד בני משפחה להעביר אותה לבית חולים אחר שנקרא לו כרגע בית חולים Y. הסיבה להצעות אלה היא שהמציעים שמעו שבי"ח Y הוא "טוב יותר". אין ביניהם אנשי מקצוע, אלא כולם טוענים שזה "ידוע שבי"ח Y טוב יותר מבי"ח X". באשר אלי, אני טוען שהיות ומדובר בשמועות ולא במידע מבוסס ומקצועי, היות שרופאים שאיתם דיברנו קיבלו את הרושם שהיא מקבלת את הטיפול האופטימלי והיות ואין שום סיבה הגיונית לחשוב שבבי"ח Y היא תקבל טיפול טוב יותר בצורה משמעותית, אין טעם להעביר אותה, על כל הטירטור הכרוך בכך הן מבחינתה והן מבחינת הפרוצדורות המינהלתיות הכרוכות בהעברה כזו (אציין גם שבי"ח X הוא של הכללית ו-Y הוא בי"ח ממשלתי, מה שעוד מוסיף על הקשיים). עם העמדה הזו אני נמצא כרגע במיעוט. אך לא זו הבעיה. העניין הוא שההתלבטות שלי ושל אבי סביב העניין וחוסר התזוזה בנושא (בגלל הפרוצדורות הכרוכות בכך) גורמת לנו להיראות כאילו לא אכפת לנו ואיננו מוכנים לעשות את הדרוש למען החלמתה של אמי. זה כמובן מאוד פוגע ומתסכל, במיוחד כשאני מנסה לחשוב בצורה הגיונית מהו הדבר הנכון לעשות. דבר נוסף שעלה בשעה האחרונה: ראיתי שקיימת אופציית tPA לטיפול בשבץ. אמנם בית החולים שאליו מעוניינים להעביר את אימי מחזיק את התרופה אך לפי הבנתי כרגע הטיפול הוא חסר תוחלת. עם זאת האם הייתם ממליצים על ההעברה בכל זאת? תודה.

מאחר ובשלב זה הטיפול מתמקד במניעת סיבוכים משניים כגון פקקת בורידי הרגליים,דלקת ריאות ופצעי לחץ וכן במניעה שניונית של שבץ נוסף,לא נראה לי כי קיים הבדל משמעותי בין בתי החולים השונים. זאת כל עוד אמך מאושפזת במחלקה נוירולגית או במחלקה פנימית המקבלת יעוץ קבוע מנוירולוג.

13/08/2008 | 20:25 | מאת: שלומי

קראתי ב7 ימים בידיעות אחרונות, כי באיכילוב בת"א מבצעים צינטור במוח, שווה בדיקה.

מנהלי פורום שבץ מוח