אולטרה סאונד דופלר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

31/01/2006 | 15:05 | מאת: אליהו

שלום רב, מה היא בדיקת אולטרה סאונד דופלר עורקי הצוואר והאם היא מהימנה? תודה, אליהו

בדיקת דופלר עורקי התרדמה הינה בדיקה פשוטה,לא פולשנית ,נטולת קרינה ומהימנה שנועדה להעריך את רמת ההיצרות של כלי הדם בצוואר. אנו יודעם שהיצרות של עורקי התרדמה מהווה גורם סיכון לשליחת תסחיף למוח וכתוצאה מכך לשבץ מוח, במידה וקיימות התויות מתאימות ניתן לפתוח ,בדרך כירורגית ,את החסימות בכלי הדם. בדיקת הדופלר החליפה את בדיקת האנגיוגרפיה הותיקה שהיתה כרוכה בסיכונים לא מבוטלים. למרות שהבדיקת הדופלר הינה מהימנה מאוד,במקרה של ספק,ניתן להשלים את הבדיקה עם בדיקת CTA או .MRA

מנהלי פורום שבץ מוח