דימנציה בעקבות אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/05/2008 | 21:15 | מאת: y.a

מה התופעות של דימנציה (שיטיון

דמנציה אכן מהווה סיבוך מאוחר של שבץ מוח וביטוייה עלולים לכלול ירידה בזיכרון בעיקר לטוח קצר,הפרעות בריכוז,שיפוט,קשב,תובנה,התמצאות ובהמשך שינויי אישיות והתנהגות. אבחנת הדמנציה לאחר שבץ נעשית על ידי נוירולוג או פסיכיאטר.

17/05/2008 | 17:25 | מאת: אילן

ני רוצה קצת מידע בנושא דימנציה לאחר אירוע מוחי או בעיקבות אירוע מוחי.בעלי עבר בשנת 2002 אירוע מוחי ועכשיו 2008 אחרי בדיקות נורולוגיות שונות שעשה ואינני חושבת שזה המקום לפרט הסיפור נגמר סופית ,מבחינת אירועים חודשיים חוזרים ומציאת פיתרון תרופתי סביר. כעת אני מבחינה בסימנים של דימנציה בשלב התחלתי ואולי כצת יותר מתקדם, אני קוראת באתר נושא של אלכוהול שמעקב את הדימנציה, אבל אני לא מבינה איך ולמה? על כל פנים אני רוצה להתחיל לעשות מחקר קטן בנושא דימנציה באופן כללי לבדוק מה ואיך ולמה ועל מי המחלה משתלטת. אני מבקשת מכם מידע בנושא כמה שאפשר ואם אין לכם ואתם מסוגלים לומר לי מהיכן אני מוציאה חומר בנושא. אני מודה לכם על כל פירור של מידע שתשלחו לי. אילן

18/05/2008 | 17:28 | מאת: דמנציה

אכן דמנציה מהווה סיבוך מאוחר של שבץ מוח בכשלושים אחוז מהחולים,במיוחד בקרב חולים שעברו מספר אירועים מוחיים או אירוע בודד המערב איזור אסטרטגי מוחי. תמיד יש לשקול סיבה הפיכה לדמנציה ולכן כדאי לחזור על הדמיית המוח כדי לשלול המטומה סב דורלית וכן לבדוק רמות ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס. גם דכאון עלול לתת סימפטומים הדומים לדמנציה. קיימת עדות כי תרופות ממשפחת מעכבי האנזים אסטרזה המשמשות לטיפול במחלת האלצהיימר עשויים לעכב גם התקדמות דמנציה וסקולרית

מנהלי פורום שבץ מוח