מיקרופירין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

23/03/2008 | 19:18 | מאת: אשר

שלום, אני נוטל מיקרופירין 75 אחת ליומיים. התחלתי לקחת את הכדור לאחר טשטוש בראיה בעין אחת וזאת לאחר גמר פעילות גופנית - שחיה. הטשטוש אגב, היה למשך שעה ועבר. היום התופעה לא קימת יותר. בנוסף, ללא קשר לנ"ל, שמעתי שמומלץ לכל אחד/אחת מעל גיל 50 ליטול תרופה זו. (אני בן 60). שאלתי, האם התרופה באמת מומלצת כנ"ל ואם כן, האם מינון של כדור אחד ביומים סביר? תודה

מיקרופירין יש ליטול פעם ביום. במידה ואכן המקור להפרעת הראיה החולפת היה מוחי בהחלט קיימת התויה לנטילת התרופה. מאחר ולמיקרופירין יש תופעות לואי לא קיימתהתויה ברורה וחד משמעית ליטול אותו לצורך מניעה ראשונית,דהיינו באנשים בריאים, מעל גיל מסוים.

מנהלי פורום שבץ מוח