ארוע מוחי ותורשה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/03/2008 | 22:46 | מאת: מרינה

שלום רב אבי בגיל 49 עבר ארוע מוחי והוא נשאר עם צליעה קטנה. אני הייתי מעוניינת לדעת עד כמה חושבים שזה תורשתי? אני עברתי הפלה ולאור אבי רופא נשים חושד על קרישיות יתר. אבי לפני ארוע מוחי היה כמעט בכל קבוצת סיכון אפשרית: סוכרת, יל"ד (לא מטופל בכלל 240/120) ועישן 2 קופסאות ביום ולחץ תמידי בעבודה. תודה מרינה

14/03/2008 | 22:47 | מאת: מרינה

שכחתי גם שהיה לו כולסטרול מאוד גבוה. כ"כ גבוה שרופא חשב שטעו במעבדה ושלח אותו שוב. מהן הבדיקות שניתן לעשות לקרישיות יתר? האם קופות בד"כ מאשרים אותן? הייתי פשוט אצל רופא נשים באופן פרטי ועכשיו צריך להמיר את כל זה לקופ"ח.

חשוב לדעת באיזה טרימסטר עברת את ההפלה והאם נמצאה לה סיבה גניקולוגית. חשוב גם לקבל היסטוריה מלאה לגבי אירועים טרומבוטיים בעברך ובמשפחה. קיים מגוון רחב מאוד של הפרעות העלולות לגרום לקרישיות יתר. ההפרעות השכיחות יותר הגורמות לחסימה של כלי דם עורקיים ולשבץ כוללות תסמונת APLA ורמות הומוצסטאין גבוהות בדם (מוטציה בגן לMTHFR). ההחלטה לגבי ביצוע הבדיקות צריכה להינתן על ידי הרופא המטפל בהתאם להיסטוריה הרפואית וההתויה הקלינית.

מנהלי פורום שבץ מוח