תוצאות אם-אר-אי - לשלילת MS

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/03/2008 | 15:21 | מאת: טל

אני בן 31, סובל ממסך ערפל חלקי בעין ימין, עברתי החנות של נוירולוג ורפא עיניים וכמו כן של נוירואמפטולוג (ד"ר דותן בעין כרם) הובחנן כי היתה לי דלקת קלה בעצב הראיה ונאמר לי כי זה יחלוף תוך שנה, כמו כן נשלחתי ע"י הנוירולוג לבדיקת M.R.I ולהלן התוצאות: נשלחתי לאמ-אר-אי עם אבחנה של OPTIC NEURITIES לשלול MS הבדיקה בוצעה בשקלול T2,T1 בטכניקת SE, PFE, DW SSH,FLAIR,TSE במישורים אקסיאלים וסאגיטלים בלי ועם הזרקת גדוליניום. תוצאות: הגומה האחורית ללא סטיות. עצבים 7 ו-8 ללא סטיות גזע מוח ללא סטיות האלמנטים הסלרים והפארא סלרים הודגמו ללא סטיות עצב הראיה מימין לשמאל נראה סימטרי וללא אות פוקאלי או פתולוגי מעל הטנטוריום: החדרים תקינים, קו אמצע שמור ניתן לראות מספר מוקדים היפראינטנסים בעיקר בהמיספרה השמאלית. אחד בקוטר של 11 מ"מ פרונטלי משמאל, אחד קדמית בקורונה רדיאטה משמאל 9 מ"מ, מוקד זעיר אחורי לחדר השמאלי 5 מ"מ, מוקד קטן בקרן האופטית (OPTIC RADIATION מימין) ב-T2 סאגיטלי ניתן לראות מוקדים קטנים וקורפוס קלוזום. אין עדות לתהליך תופס מקום או לבצקת ואזוגנית. בסיכום: באנמזיה של OPTIC NEURITIS והממצאים ההיפראינטנסים הפוקאלים המתוארים בבדיקה הנוכחית המוקדים האלו יכולים להתאים לדמיאליניזציה - MS ד"ר גבריאל פרייליך ברצוני לדעת מה זה אומר? מצאו משהו? או ששללו? יש לי ממה לדאוג? התור לנוירולוג הוא די רחוק, אני צריך להקדים אותו? המצב דחוף? מה זה MS? תוכל להרגיע אותי? תודה טל

MS-טרשת נפוצה הינה מחלה דלקתית של מערכת העצבים המרכזית. לעיתים הביטוי הראשוני של טרשת נפוצה הוא אכן דלקת בעצב בראיה-OPTIC NEURITIS. האבחנה של טרשת נפוצה נעשית באמצעות הערכה קלינית בשילוב עם בדיקת הMRI ולעיתים עם בדיקות עזר נוספות כגון ניקור מותני. כדי לבצע אבחנה במקרה שלך יש צורך לבדוק אותך ולהתבונן בבדיקת הMRI באופן ישיר. לא ברור לי האם אתה עדיין סובל מדלקת בעצב הראיה והאם אושפזת לקבלת טיפול בסטרואידים לתוך הוריד כפי שנהוג במקרים דומים. אני מציע להתקשר בהקדם לנוירולוג או לנוירואופתלמולוג המטפל ולעדכנו בתוצאות הבדיקה.

מנהלי פורום שבץ מוח