ניתוח קרוטיס

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

27/02/2008 | 12:19 | מאת: מבולבל

אני צריך לעבור ניתוח קרוטיס. פרופ' אחד אמר לי שהניתוח מתבצע בהרדמה אזורית שכן החולה צריך להיות בהכרה כדי שאפשר יהיה לבדוק בזמן אמיתי שלא נוצר נזק. פרופ' אחר אמר שהניתוח מתבצע בהרדמה מלאה. האם מדובר בשתי שיטות? מה היתרון של הרדמה מלאה? מה השיטה החדשנית מבין השתיים? תודה רבה

שתי השיטות אכן מקובלות. מאחר ואחד הסיבוכים הינו שבץ בזמן הניתוח חשוב לנטר את החולה. בהרדמה מקומית ניתן לדבר עם החולה ולבקש ממנו לבצע פקודות בגפיים הנגדיות לצד המנותח ,למשל ללחוץ על בובה המשמיעה צפצוף בזמן לחיצה. כאשר הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה ישנן שיטות אחרות לנטר את המצב הנוירולוגי של החולה כגון בדיקות דופלר דרך הגולגולת או EEG. השאלה החשובה ביותר שעליך לשאול את המנתח הינה מה אחוז הסיבוכים הקשים סביב הניתוח,דהיינו שבץ או מוות, באותו מרכז בו הינך מנותח. בהתויות מסוימות ניתן לבצע את הפרוצדורה באמצעות צינטור והכנסת תומכן (סטנט).

28/02/2008 | 20:46 | מאת: מבולבל

מנהלי פורום שבץ מוח