חסימת עורק צווארי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/02/2008 | 00:23 | מאת: חברה

שלום, אני שואלת שאלה בשביל חבר טוב - בCT מצאו אצלו חסימה בעורק צווארי בצד שמאל 70 % חסימה המליצו לו על ניתוח- שאלותיו- 1. איזה רופא/ בית חולים מתמחה בזה ומומלץ? 2. מה אחוז ההצלחה והסיכון? 3. האם במקרה כזה תרופות לא יספיקו? תודה

ראשית מדובר בהיצרות של עורק התרדמה ולא בחסימה. . חשוב לדעת האם ההיצרות הינה סימפטומטית,דהיינו האם חברך סבל מאירוע מוחי קל או חולף המתאים מבחינה אנטומית להיצרות משמאל. הניתוח נקרא אנדרטרקטומיה ומבוצע על ידי כירורג כלי דם. אחוז הסיבוכים הקשים מהניתוח עשוי לנוע סביב 3% אולם הוא שונה מאוד ממרכז למרכז. חשוב מאוד לברר מה אחוז הסיבוכים במרכז בו ינותח חברך. במקרים סלקטיבים ניתן לבצע לחילופין גם פרוצדורה צינטורית עם הכנסת תומכן (סטנט). לסיכום כדאי שההחלטה על הניתוח תתקבל על ידי נוירולוג בשיתוף עם כירורג כלי דם ומצנטר. חיוני לברר את אחוז הסיבוכים במחלקה המנתחת.

15/02/2008 | 16:46 | מאת: החבר

שלום, אני החבר. אני בן 52. הגעתי לבי"ח בעקבות התקפי נימול בחצי גוף ימני. כ- 5 – 10 התקפים ביום שכל אחד נמשך כ-10 שניות. בסי טי ראש לא נמצא דבר. בדופלר צווארי נמצא היצרות בעורק התרדמה ולכן נשלחתי לסי טי צווארי עם חומר נוגד. להלן תוצאות הסי טי: משמאל עורק התרדמה המשותף – CCA : רבדים טרשתיים במוצא העורק. ללא עדות להיצרות. ביפרקציה: בגובה רגיל, רבדים טרשתיים מעטים. עורק התרדמה הפנימי – ICA : רובד רך ומסויד במוצא העורק. היצרות קשה (קצרה). עורק התרדמה החיצוני – ECA : ללא עדות להיצרות. נאמר לי שהסכנה היא לא בהיצרות עצמה אלא שעלול להתנתק מימנה קריש שיגיע למוח ולכן הומלץ לי לנתח (ולא סטנט). בתודה

מנהלי פורום שבץ מוח