שאלה לפרופסור בבקשה בקשר לאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/01/2006 | 23:41 | מאת: מ.יעקובי

אבא שלי בן 59 סובל מעודף משקל וסוכרת. עבר אירוע מוחי קל לפני שבוע ואושפז בבית חולים ב-CT לא מצאו שטפי דם .עכשיו לאחר 5 ימים מאז ששיחררו אותו מבית החולים.הוא עדיי סובל מבעיה -הוא רואה טוב בעין ימין ומצליח לפתוח את העפעף אולם בעין שמאל הוא לא מצליח לפתוח את העפעף ואם הוא מרים אותו עם היד הוא רואה מטושטש בעין .אבל כאשר הוא סוגר את עין ימין והיא נשארת סגורה הוא מצליח לפתוח בחצי את העין השמאלית והוא רואה טוב באותה העין .אך הוא לא מצליח ליראות היטב עם שתי העניים יחדיו .כמו כן העין השמאלית נייהתה מעט פוזלת . שאלתי היא על סמך ניסיון במקרים דומים האם הנזק הזה בד"כ בלתי הפיך ?אם לא מה הממוצע לטווח החלמה ?האם יש טיפול לזה?

לפי התיאור מדובר באירוע מוחי במערכת הדם האחורית שגרם נזק לגזע המוח. מאחר ובגזע המוח נמצאים הגרעינים של אותם עצבי גולגולת שאחראים של הרמת העפעף ועל תנועת גלגלי העיינים ,סובל אביך מצניחת עפעף ומראיה כפולה. כרגע, במידה והאירוע איננו דינמי, ואביך שוחרר לביתו יש צורך,במידה ואין התוית נגד, בהמשך טיפול נוגד צימות טסיות שאביך בודאי מקבל (אספירין או פלויקס) ובאיזון גורמי הסיכון שתיארת.בחלק גדול מהמקרים מדובר בבעיה הפיכה שחולפת לאחר מספר שבועות או חודשים. אני מציע לפנות למרפאה הנוירואופתלמולוגית או למרפאת STROKE במרכז הרפואי תל אביב-טל6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח