ארוע מוחי דחוף

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/01/2006 | 15:28 | מאת: אורנה

אבי עבר אתמול ארוע מוחי. אם תואילו להמליץ לי על בית החולים הכי טוב למקרים כאלו שיש בצפון. לתשובתכם אודה.

לא ציינת במה התבטא האירוע ומה מצבו של אביך. אני מניח שאביך כבר מאושפז במחלקה נוירולוגית. כעת כבר מאוחר מכדי לתת טיפול טרומבוליטי להמסת קריש הדם (שיכול להינתן רק תוך שלוש שעות מהופעת הסימפטומים) ולכן הטיפול היחיד שיכול כעת להינתן הינו תמיכתי,כדי למנוע הופעת סיבוכים ומניעתי,כדי למנוע הישנות של האוטם. בין היתר כדאי לבצע בירור כולל אקו לב,דופלר קרוטידים וחזרה על הדמיית המוח. במידה ואביך אדם צעיר ללא גורמי סיכון וסקולרים יש מקום גם להרחיב את הבירור שציינתי.כל מחלקה נוירולוגית שתבצע את הבירור הנ"ל ותיתן טיפול תמיכתי כולל פיזיותרפיה הינה מספקת. כמובן שמחלקה נוירולוגית הכוללת יחידה לשבץ מוח הינה עדיפה.

מנהלי פורום שבץ מוח