טיסה לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/11/2007 | 23:43 | מאת: מור

אחותי לוקחת את אימי לטיול מאורגן בתאילנד ,אימי (בת 70) לאחר אירוע מוחי שהיה במוחון ,אימי הבריאה אך נוטלת תרופות כמו :נורמלול 50 ,אנלדקס ,סימבסטאטין ומיקרופירין . שאלתי אם אין זה מסוכן לה לטוס שעות ארוכות או האם היא צריכה לעבור בדיקה כללית קודם לטיסה . תודה מראש על התייחסותך

24/11/2007 | 20:04 | מאת: מורה נבוכים

אינני רופא. אני מציע שאמך מהיום והלאה אם הטיסה חשובה לה . א. לשים עליה גרבים אלסטיות בזמן הטיסה . ב. לא לשתות אלכוהול וקפה בטיסה ג. לא לישון בטיסה בשום אופן ד. ללכת כל רבע שעה . ה.לא להיות בחרדה זה משפיע לרעה .

החשש בטיסות ארוכות לאחר שבץ מוח הינו מהסיכון לאירוע נוסף או להתקף כיפיוני שעלול להוות סיבוך מאוחר של שבץ ב5-10% מהחולים. כמו כן קיים החשש ליצירת קרישי דם בורידי הרגליים עקב חוסר תנועתיות וליצירת תסחיף שיגיע לריאות.יש מקום להערכה כללית על ידי רופא לפני הטיסה.

מנהלי פורום שבץ מוח