בעיות זכרון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/01/2006 | 13:30 | מאת: נעה

שלום רב, אני בת 27, בריאה בסך הכל. לפני כאחת עשרה שנה הפכתי לצמחונית ומיד הרגשתי ירידה בזכרון ובריכוז, שייחסתי למחסור בויטמין b 12. בצבא חזרתי לאכול בשר, אבל רמות ה- b 12 נשארו נמוכות. תקופות מסויימות לקחתי את הויטמין בכדור, זה העלה את רמת הויטמין בדם אבל בעיות הזכון והריכוז נשארו כמו שהן. בחודשים האחרונים אני חשה החמרה- אני לא מצליחה לקרוא מאמר פשוט, כי המילים נעלמות לי. אני שוכחת דברים שאמרו לי כמה דקות קודם. אני שוכחת לעשות דברים. אני לא מרוכזת. אני מנסה למצוא מילה ולא מצליחה. בדיקות דם מלפני חודשיים הראו שרמת ה- b 12 נמוכה אבל עדיין בגבולות הנורמה. כרגע אני לוקחת b 12, קומפלקס בי וחיידקים טובים כדי לעזור לספיגה. למעשה אני שואלת את כל זה כדי לדעת- למי לפנות? רופאת המשפחה? איזה רופא מטפל בבעיות כאלה? תודה.

קיימות סיבות רבות להפרעות בקשב ובריכוז. לבחורה בגילך, מעבר לרמות B12, כדאי לבדוק גם רמות תפקודי בלוטת התריס וחומצה פולית. כמו כן יתכן כי מדובר בחרדה או בהפרעה מסוג ADHD שבה ניתן לטפל במתילפנידייט (ריטלין). האבחנה של ADHD תעשה רק לאחר הערכה מקיפה על ידי נוירולוג או פסיכיאטר.

מנהלי פורום שבץ מוח