תוצאות בדיקות c.t

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/09/2007 | 21:06 | מאת: אורנה

אבי כבן 85 נשלח לבדיקת C.T בעקבות בעיות זיכרון ובלבול. תוצאות הבדיקה: מספר אוטמים ישנים דו צדדים. אין עדות לאוטם טרי או לדימום. חדרי המוח סימטרים ותקינים כולל חריצים וציסטרנות. מה ניתן להבין מבדיקות אלו? מה ניתן לעשות? ברצוני לציין שאבי לוקח אספירין. האם יש צורך לעלות את המינון? בבדיקת דופלר של עורקי הצוואר נמצאו הסתיידויות מצד שמאל 50-60 אחוז. מצד ימין בעורק פנימי 70-90 אחוז. ישנה החמרה קלה לעומת הבדיקה שנעשתה שנה קודם. מה ניתן להבין מכך? האם יש קשר לבעיות הקוגניטיביות??? בתודה מראש. כל הכבוד לתשובות הרציניות.

יתכן כי בעיות הזיכרון הינן משניות לאוטמים המוחיים שאביך עבר, כלומר יתכן ומדובר בשיטיון על רקע וסקולרי,דהיינו משני למחלה של כלי דם במוח ולא על רקע ניווני כפי שניתן לראות במחלת אלצהיימר. טיפול באספירין יעיל לצורך מניעה שניונית של שבץ מוח אולם לא יכול לשפר את התפקוד הקוגנטיבי. מספר מחקרים העלו כי טיפול בחסמי האנזים כולין אסטרזה ,היעילים לטיפול באלצהיימר,עשויים להועיל גם בשיטיון וסקולרי אולם תרופות אלו אינן רשומות להתויה זו בסל הבריאות. במידה וניתן לקשור בין ההיצרות בעורקי התרדמה בצואר לאירועים המוחיים , יתכן ואביך הינו מועמד לניתוח או הכנסת תומכן בעורק התרדמה הפנימי מימין. ההחלטה צריכה להינתן על ידי הנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח