שבץ מוחי בעת בדיקה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/09/2007 | 20:59 | מאת: אני

שלום. סבא של חבר הגיע לבי"ח לבדיקה שיגרתית כלשהי כיון שהיו לו בעיות לב בעבר ואף סבל מהתקף לב בעבר. במהלך הבדיקה הודיע הרופא שהוא יבצע משהו שעלול לגרום לו להתעלפות. לאחר שההתעלפות נמשכה התברר שהוא עבר אירוע מוחי... כרגע הוא במחלקה ניורולוגית, אינו מסוגל לדבר אך נראה כי הוא מזהה ומגיב לאנשים סביבו... דבר ראשון רציתי לשאול מה במהלך בדיקת לב שיגרתית עלול היה לגרום לכך?! (מצטערת מראש שאיני יודעת את סוג הבדיקה, אך רציתי לדעת האם נשמע דבר כזה בעבר). דבר שני - הבנו ש-48 השעות הראשונות קריטיות. מה ניתן לעשות כדי לשפר את סיכויי ההתאוששות וההחלמה?.. אודה לתשובה מהירה.

יתכן וכי מדובר בתגובה של כיווץ כל דם מוחי על רקע הזרקת חומר וזואקטיבי במיפוי לב. גם בצינטור לבבי עלול להשתחרר תסחיף ולגרום לשבץ מוח. מכל מקום מדובר בסיבוכים נדירים ביותר. מכל מקום חשוב לדעת באיזו בדיקה בדיוק מדובר. לדאבוני עיקר הטיפול יכול להעשות בשעות הראשונות לאחר הופעת הסימפטומים. בשלב זה עיקר הטיפול מתמקד בשיקום, במניעה משנית של אירועים נוספים ובמניעת סיבוכים כגון דלקות ריאה ודרכי השתן ופקקת בורידי הרגליים.

מנהלי פורום שבץ מוח