MSA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/09/2007 | 21:28 | מאת: מיכל54

שלום האם יש אפשרות לקבל חומר על נושא ה-MSA בעיברית. אני יודעת שיש עמותה MSA בתוך עמותת הפרקינסון אך טרם הצלחתי למצוא חומר מקיף על המחלה. תודה מראש מיכל54

MSA שייכת לקבוצת תסמונות הקרויה בשם "פרקינסון פלוס". מעבר לתסמינים הפרקינסוניים כגון איטיות בתנועה, נוקשות בשרירם והפרעות יציבה, ניתן למצוא גם תסמינים נוספים כגון פגיעה במערכת האוטונומית, למשל,ירידת לחץ דם דרסטית בזמן עמידה ואימפוטנציה,הפרעות בתפקוד המוחון כגון חוסר קורדינציה ואי שיווי משקל ועוד. גם התגובה לתכשירים המכילים דופא המשמשים לטיפול במחלת הפרקינסון איננה טובה. חומר נוסף בנושא ניתן למצוא בספרו בעברית של פרופ. ניר גלעדי על מחלת הפרקינסון.

מנהלי פורום שבץ מוח