תופעות מוזרות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/09/2007 | 17:25 | מאת: אור

לפני כחודשיים איבדתי את ראיתי בעין שמאל לכמה שניות פעמיים באותו שבוע וכשהלכתי לרופא הוא פנה אותי למיון שם אושפזתי ונערכו לי בדיקות מקיפות (אקג, סיטי ראש, צילומים, אקו לב, בדיקת ראיה וכן בדיקות דם שתשובת חלק מהן התקבלה לאחר חודש) לציין כי כל הבדיקות יצאו טובות ואתמול הרגשתי הרדמות בשפה העליונה בפני משמאל ושוב הלכתי לרופא (לאחר שפניתי דווקא לרופא שיניים כי התחושה שהיתה דמתה מאד לפה רדום מזריקת הרדמה-מיותר לציין שלא עברתי שום טיפול שיניים לאחרונה), היא הפנתה אותי לניורולוג והוא מצידו ערך בדיקה פיזית ונתן הפניה לבי"ח במידה וארגיש לא טוב במשך הלילה. הלכתי לישון ובשעה 12 וחצי בלילה התעוררתי בהרגשה מוזרה שיד שמאל כבדה נורא ורגל שמאל בתחושת "נמלים" ולאחר שעה שלא הצלחתי להעלים את התחושה הלכתי למיון - נערכו לי בדיקות דם והכל תקין המליצו לי על אמ אר אי ולקיחת אספירין עד לתוצאות. השאלה הראשונה: האם האספירין לא יפגום בתוצאות הבדיקה (הרי הוא פותר את בעיית הכרישות בדם) והשאלה השניה: מה עוד יכול לגרום לתחושות מהסוג שתיארתי לעיל. בתודה מראש ובברכת חג שמח... אור

26/09/2007 | 17:27 | מאת: אור

שכחתי לציין דבר חשוב, אני בת 34, לא מעשנת, לא לוקחת גלולות, ואין היסטורית בעיות לב במשפחה (רק סבתי קיבלה שבץ בגיל 80). שוב, תודה.

הטיפול באספירין לא יפגע בבירור שתערכי. האבחנה המבדלת,במיוחד בגילך הצעיר, כוללת לא רק הפרעה בכלי דם מוחיים אלא גם סיבות אחרות כגון תהליכים דלקתיים. כמובן שעליך לעבור בירור מקיף הכולל, בין היתר, גם MRI של המוח,דופלר כלי דם צוארים,אקו לב ובדיקות דם לקרישיות יתר ומחלות קולגן.

מנהלי פורום שבץ מוח