99% מהעורק...שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

17/08/2007 | 09:04 | מאת: מרים

שלום פרופ' ותודה עבור המענה המהיר. אינני בקיאה בכל הבדיקות שאבי עשה ועושה, אימי ואחותי הן אלו שצמודות אליו, לכן, יתכן ועבר או יעבור את הבדיקות שציינת. בכל זאת אני מבקשת תשובה לשאלה: האם מטופל שעובר ארוע מוחי בזמן שהוא בביה"ח יש בזה משום נחמה, יש משהו שניתן לעשות במיידי, שלא ניתן לעשות לאחר זמן, או שברגע שהכריש דם הגיע לראש ועשה מה שעה, אין דרך אחורנית?

תוך שלוש שעות מהופעת הסימנים הקלינים,במידה ולא קיימת התוית נגד,ניתן לתת טיפול בתרופה העשויה להמיס קרישי דם לתוך הוריד. כך שחולה שכבר היה מאושפז ,נמצא ביתרון מסוים,שכן הטיפול יכול להנתן במהירות גבוהה יותר מאחר ואין צורך לפנותו לבית חולים.

מנהלי פורום שבץ מוח