ירידת דם

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/08/2007 | 20:11 | מאת: אבי

שלום קראתי מאמר שאומר דבר כזה כאשר זרם הדם לאזור מסוים במוח יורד פחות מ - 20 אחוז מהזרם הנורמלי, תאי העצב באותו האזור מתים רציתי לדעת בבקשה האם זה נכון

הנזק לתאי העצב במוח הינו פונקציה של אחוז הירידה בזרימת הדם ומשך הזמן שנמשכת הירידה. 100 גרם של רקמת מוח זקוקה לכ-55 מ"ל דם לדקה. ירדה מתחת לסף של 24 מ"ל לדקה עלולה לגרום לנזק מוחי קשה, אולם הפיך, במידה ותחודש זרימת הדם תוך שעות. זהו הבסיס העומד מאחורי הטיפול בשלב החריף בשבץ מוח. ירידה מתחת לסף של 12 מ"ל לדקה גורמת למוות של הנוירונים תוך דקות

מנהלי פורום שבץ מוח