פלויקס לאחר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/01/2006 | 12:59 | מאת: רחל

אבי לקה בשבץ מוחי וקיבל מרשם לתרופה מדללת דם בשם פלויקס. האם אין סכנה ליטול אותה היום ומדוע היא לא כלולה בסל הבריאות מעל 3 חודשים? נאמר לו שהוא צריך לקחת אותה לפחות שנה. האם יש סיכוי שתכלל בסל השנה? תודה

פלויקס הינה תרופה נוגדת צימות טסיות,בדומה לאספירין,אך פועלת במנגנון אחר. היא נחשבת במעט יותר יעילה מאספירין במניעה שניונית של שבץ מוח ופרופיל תופעות הלוואי שלה הינו נח בהרבה ביחס לאספירין. עקב עלותה הגבוהה של התרופה כיום האינדיקציה למתן פלויקס הינה התוית נגד לאספירין,למשל בחולה עם מחלה פפטית בקיבה,או כישלון של אספירין,כלומר חולה שטופל באספירין ועבר שבץ מוח. פלויקס עדיין איננה נכללת בסל הבריאות ונעשים מאמצים לכלול אותה בסל הקרוב.

מנהלי פורום שבץ מוח