המשך לSPECT

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

03/08/2007 | 17:30 | מאת: דן

שלום שאלתי שאלה לגבי הSPECT ורשמתה לי זרימת דם נמוכה לאיזורים מסוימים בSPECT עלולה להיות משנית לנזק באותם איזורים ולא על רקע בעיה ראשונית של כלי דם אם היבנתי את דיבריך נכון הירדה של דם יכולה להיות עקב נזק של התאים(מוות תאים) אז רציתי לדעת איזה בדיקה אני יכול לעשות ליראות אם מתו תאים בMRI לא תמיד רואים רק אם הנזק הוא מספיק גדול רציתי גם לדעת אם יש מוות תאים וזה מגיעה לרמה כזאת שרואים בSPECT ירידה של דם אז זה אומר שזה שהמוות של התאים הוא מספיק גדול שיראו את בMRI

לא ברור לי כלל מהן התלונות הקליניות ומהם הממצאים בבדיקה הנוירולוגית. ההתיחסות לבדיקות הדמיה מתוחכמות כגון PET וMRI צריכה להיעשות רק לאחר בדיקה של החולה ולא באופן ראשוני.מעבר לכך אני מפנה אותך לתשובתי הקודמת.

מנהלי פורום שבץ מוח