מה עושים עם ה mri הזה?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/01/2006 | 20:51 | מאת: כרמית

לד"ר שלום, עד כמה אפשר "לסמוך", על תוצאות בדיקה זו, אם ידוע כי הרבה פעמים נראים ממצאים שלא קיימים במיוחד בחלקים מסויימים ? הבנתי גם, שהבדיקה לא מראה כלי דם קטנים וסי.טי כן. האם זה נכון?, ולמה הכוונה (כ.דם קטנים-ורידים?) תודה, וברכות על הפורום החשוב.

MRI הינה הבדיקה המועדפת לדימות המוח. בנוסף לרזולוציה הגבוהה הבדיקה איננה כרורכה בקרינה או בתופעות לוואי. על מנת להדגים כלי דם ניתן להשתמש בMRI בטכניקות מיוחדות (MRV-להדגמת כלי דם ורידיים,MRA להדגמת כלי דם עורקיים). אין בדיקת הדמיה המסוגלת להדגים כלי דם קטנים במוח .

מנהלי פורום שבץ מוח