שאלה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/01/2006 | 12:41 | מאת: דקלה

הידיעה בעיתון על בחורה בת 42, בהריון בחודש שישי, שקיבלה ארועי מוחי קשה, האם ייתכן שבחורה בריאה, תחטוף ארוע כה קשה, או שהיתה לה בעיה רפואית לפני כן? ייתכן שזה בגלל הגיל וההריון שהוסיפו יחד?

19/01/2006 | 13:02 | מאת: מ.

ה"בחורה" שנפטרה, היתה בת 42, בגיל כזה קשה מאד להיכנס להריון בדרך הטבע. הניחוש שלי הוא שההורמונים שניתנו לה לצורך ההפריה שיחקו תפקיד לא קטן בסיפור הטרגי הזה...

קיימים מספר גורמים העלולים לגרום לשבץ מוח בצעירים. בינהם ניתן לציין פרפור עליות,דלקת זיהומית של מסתמי הלב(אנדוקרדיטיס),מצבים המטולוגים הגורמים לקרישיות יתר בדם,מחלות רקמת החיבור ועוד. טיפולי פוריות עלולים לגרום גם למצב של קרישיות יתר. כדאי גם לציין שילוב בין גלולות למניעת הריון ועישון בקרב נשים צעירות הסובלות ממיגרנה עם אאורה. שילוב של שלושת הגורמים שנמנו מעלה את הסיכון לאירועים איסכמיים.

מנהלי פורום שבץ מוח