חוות דעת

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/12/2006 | 13:48 | מאת: איציק

שלום ד"ר לפני כשנתיים חליתי בסרטן הלימפומה ובעקבותיו נאלצו לכרות לי את הטחול ונאלצתי לעבור סדרת טיפולי כימו' . בבדיקות מעבדה שאני עושה מידי חצי שנה אני רואה שערכי הטרומבוציטים ( PLT ) הם : 433 לעומת ערכים שהיו בטרם הוצאת הטחול 290 . שאלתי האם הוצאת הטחול יכול להיות הגורם,אציין שאני בן 58 ושאלתי השניה האם כדאי שאשקול נטילת אספירין. ממתין לחוות דעתך ומודה לתשובתך

ראשית עליך ליטול חיסון פנאומוווקס לאחר כריתת הטחול מחשש לזיהומים בחיידק הפנאומוקוק. כריתת הטחול עלולה להיות הסיבה לעליה במספר הטסיות. ההחלטה לגבי טיפול קבוע באספירין צריכה להינתן על ידי הרופא המטפל בהתחשב בהיסטוריה הרפואית,גורמי הסיכון הוסקולרים ונתונים נוספים.

מנהלי פורום שבץ מוח