נובוסבן לאריאל שרון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

18/01/2006 | 09:01 | מאת: רותי

קראתי שהנובוסבן הצילה המון חולים או פצועים של תאונות ופיגועים. עכשיו גם שבץ מוחי! זה נשמע כמו תרופת פלאים! איפה מקבלים אותה ומה צריך לדעת לבקש?

עדיין מוקדם לכנות את התרופה כתרופת פלא והיא לא נכנסה לטיפול רוטיני בשבץ מוח. צריך להדגיש כי התרופה עלולה להועיל רק בשבץ שנגרם על ידי דמם ולא שבץ מוח שנגרם על ידי חסימת כלי דם מוחי וגם אז רק בחולה שהגיע למיון תוך שלוש שעות מתחילת הסימפטומים. רק מיעוט ממקרי שבץ המוח (כ-20%) נגרמים על ידי דמם.לתרופה עלולים להיות גם תופעות לוואי בעיקר על רקע קרישיות יתר (אוטם שריר הלב או תסחיף ריאתי). למרות כל זאת עדים מדובר בתרופה בעלת פוטנציאל עצום במחלה קשה שעד כה לא היה לה כל טיפול.

מנהלי פורום שבץ מוח