עוד שאלה קטנה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/10/2006 | 15:25 | מאת: טל

אני כאמור בת26 אוטוטו 27, אימי סובלת מארוע מוחי (היא כיום בת 54) קיבלה את הארוע המוחי בגיל 50 (חטפה ב-4 שנים אחרונות כ-3 התקפים) שאלתי היא האם כבת למישהי שקיבלה ארוע מוחי בגיל ציעיר יחסית, האם זה תורשתי? האם עליי להבדק? לקבל טיפול מונע? איך אני יכולה לדעת אם אני בסיכון חלילה וחס לחטוף בעתיד ארוע מוחי? האם עליי לעשות משהו בנידון? אין לנו במשפחה עוד מישהו מלבד אימי שסובל מארוע מוחי תודה וחג שמח

סיפור משפחתי מהווה גורם סיכון לשבץ מוחי ולמחלות וסקולריות אחרות כמו גורמי סיכון אחרים כגון יתר לחץ דם וסוכרת. מאחר ואימך עברה שבץ בגיל יחסית צעיר אני מניח כי היא עברה בירור מקיף למציאת הגורם כולל בירור לקרישיות יתר. לחלק מהתסמונות הגורמות לקרישיות יתר עלול להיות גם בסיס גנטי.אני מציע להתיעץ עם הנוירולוג של אימך לבירור הנקודה.צר לי על האיחור בתשובה..

מנהלי פורום שבץ מוח