אירוע מוחי קל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/09/2006 | 14:08 | מאת: סילבי

בעלי בן 44 ,לפני שבועיים התחיל לראות הכל כפול,הופנה לבית החולים נעשו בדקות דם +CT דחוף והתוצאות היוא תקינות,המצב הזה של הראיה נמשך 4 ימים ואחר כך חזר לראות טוב,האבחנה של הרופא היתה אירוע מוחי קל (מזערי). אבל הוא לא נתן לו תרופות כמו מיקרופרין או משהוא דומה ואני רוצה לציין כי לאחר מה שקרה בעלי מרגיש בעיפות וחולשות רוב הזמן שבחיים הוא לא הרגיש .הוא בדרך כלל בריא ובחיים הוא לא סובל מעייפות . מה עושים ,אני מפחדת שזה יחזור ,האם העייפות זה ממה שקרה מה הטיפול למי לפנות? (דרך אגב אנחנו עוד מחכים לבדיקת MRI ?) אנא תשובתכם -תודה

אכן כפל ראיה עלול להיות ביטוי של חסימת כלי דם בטריטוריה האחורית של המוח אולם קיימת אבחנה מבדלת נוספת.חשוב לדעת האם כפל הראיה חלף לאחר עצימת עין אחת. לא ציינת האם במהלך הבירור נבדק בעלך על ידי רופא נוירואופתלמולוג שהתרשם מהסיבה המדויקת לכפל הראיה. נראה כי יש להשלים את הבירור גם על ידי אקו לב ,הולטר לבבי ודופלר קרוטידים +TCD.כדאי לברר עם הרופא המטפל מה הסיבה שלא הוחל בטיפול נוגד צימות טסיות.

מנהלי פורום שבץ מוח