אנגיוגרפיה מוחית

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

04/09/2006 | 21:43 | מאת: רן

שלום רב, אני בן 28, ולאחר ביצוע CTA נאמר לי כי יש צורך באנגיוגרפיה מוחית (בשל חשד ל-AVM), שנקבעה לעוד כחודש. רציתי לשאול מה הסיכונים בבדיקה כזו והאם תוך כדי הבדיקה יש כאבים, האם אני מרגיש את הצנתר עובר בגוף??? (מצטער על השאלות הילדותיות אני פשוט מפחד קצת...) אודה מאוד באם תסביר לי רן

07/09/2006 | 08:08 | מאת: ד"ר אוריאל

אנגיוגרפיה של המוח הינה בדיקה הדומה מבחינה טכנית לצינטור לבבי אולם מדגימה את כלי הדם של מוח.מאחר ומדובר בבדיקה פולשנית היא איננה נטולת סיבוכים ולכן יש לשקול היטב את ביצוע הבדיקה. לא ברור לי האם במקרה המתואר מדובר בהליך אבחנתי או טיפולי. במידה והוחלט כי יש לבצעה כדאי לפנות לניורורדיולוג או נוירוכירורג מיומן בנושא.

02/10/2006 | 10:30 | מאת: פנינה

שלום אחותי בת 56 ומזה מס' חודשים יש לה תחושה של חום עז בתוך הראש. זה לא חום רגיל של הגוף אלא הרגשה שחשמל חזק זורם לה בראש וגורם לה לאיבוד הכרה וחולשה. בבדיקת CT נאמר לה שיש יתר זרם חשמל במוח. דבר העלול לגרום לארוע מוחי. בבקשה תסבירו לי מה הכוונה לאן עליה לפנות ולטפל בנושא. תודה פנינה

מנהלי פורום שבץ מוח