ארוע קל??

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/08/2006 | 18:52 | מאת: עמי

ישבתי במקום עבודתי לאחר שהכנתי לעצמי קפה בבוקר,פתאום ללא אזהרה מוקדמת הכל סבב סביבי מין סחרחורת קשה,לא הבנתי מה קרה לי,התחלתי לשאול עצמי בכול רם מה קורה לי מה קורה לי??(הייתי לבד במשרד)ובכן סבלתי גם לפני כן מסחרוחורות קלות מאוד,לא יחסתי לכך חשיבות,אני מטופל בכדורים להורדת לחץ הדם,הייתי אצל הרופא והרופא שלח אותי לבדיקת דופלר(מה זה??)לפני כן לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח אפנדציט,אני נכה צהל 38% ברגל,כך שחוסר יציבה לא חדש לי. ובכן האם לקיתי בארוע מוחי חולף(קל)??

31/08/2006 | 19:12 | מאת: עמי

הלו למה אין התייחסות כלשהי??

תיאור הסחרחורת חשוב מאוד לאבחנה ראשית יש צורך להחליט האם מדובר בסחרחורת אמיתית כלומר "סיבובית" - תחושה שכל העולם סובב סביבך,הדומה לתחושה של קרוסלה . האבחנה המבדלת של סחרחורת אמיתית כוללת הפרעה וסטיבולרית-ממקור האוזן הפנימית או מרכזית ,דהיינו מוחית(למשל שבץ מוח או אירוע מוחי חולף). תיאור אופי הסחרחורת,תלונות שליוו את הסחרחורת והממצאים בבדיקה הגופנית אמורים לכוון את הרופא המאבחן למקור הסחרחורת.

מנהלי פורום שבץ מוח