פלאוויקס - אספרין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/08/2006 | 01:40 | מאת: אילנית

שלום דוקטור בעלי בן 59 עבר ארוע מוחי לפני 3 שנים ומקבל פלאוויקס, לאחרונה שמענו מהרבה אנשים שנמצאים במצבו שמקבלים גם פלאוויקס וגם אספרין, שאלתי היא האם יש צורך ב 2 התרופות? אנחנו חשבנו שפלוויקס מקבלים במקום אספרין, אודה לך מאד באם תסביר לי מתי רצוי לקבל את שניהם אם בכלל. בתודה וברכה אילנית

במחקר גדול שפורסם לאחרונה בשם MATCH נמצא כי השילוב של אספירין ופלויקס לא הוכח כיעיל יותר ביחס לטיפול בפלויקס לבד אולם גרם לעליה משמעותית בסיכון לדמם. ולכן,כמניעה משנית של שבץ מוח אין מקום לשלבאת שתי התרופות אלא אם כן הוחלט אחרת על ידי הרופא המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח