ארוע מוחי ודכאון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

17/07/2006 | 22:09 | מאת: יעקב

האם ידוע כי אחרי ארוע מוחי (אוטם משמאל לפי CT) מופיע דכאון?. האם חייבים מייד להתחיל בטיפול אנטי דכאוני ואם לא הוחל מה לעשות במקרה של דכאון ?. האם מותר לשלב בטיפול מיידי נגד דכאון (היש כזה?) ביחד עם אנטי דכאוני?.

כשלושים אחוז מהחולים לאחר שבץ מוח יסבלו מדיכאון. הדיכאון עלול לנבוע מהפגיעה המוחית הראשונית וכן מקשיי הסתגלות למצב החדש. דכאון לאחר שבץ מוח מרע את הצפי ומקשה על השיקום,למרות זאת אין כיום הוכחה שיש להתחיל טיפול נוגד דכאון באופן מניעתי, אלא רק לאחר הופעתו .הטיפול לאחר הופעת הדכאון הינו תרופתי וכולל תרופות ממשפחת הSSRI.

מנהלי פורום שבץ מוח