c.v.a

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/07/2006 | 21:46 | מאת: j.p

ערב טוב לפני כשנתיים וחצי שלוש אימי שהיא אישה בת 80 קיבלה התקף c.v.a בתוך שבועיים מאותו התקף היא קיבלה עוד אחד ואחרי כמה ימים שוב פעם שלישית. יחסית היא יצאה מזה טוב כלומר טוב זה עניין יחסי כמובן רק שמאז היא לא מסוגלת יותר לא לצפות בטלויזיה, לא לקרוא, לא להיות בקרבת מקום עם המון אור, סחרחורות ובחילות יום יומיות עד כדי זה שהיא ממש לא אוכלת, לפעמים המצב מגיע לזה שהיא לא מסוגלת להזיז את הרגלים כמו הן משותקות, ומכיוון שכך היא נאלצת לשכב המון כדי להחזיר את המצב הרגוע לעצמה . היא נמנעת מלהיות במקומות רועשים והומי אדם, עד כדי זה שהיא כמעט ולא יוצאת מהבית ואני מדברת על אישה אנרגטית חרוצה ופעילה מאד שמאלצת את עצמה לתפקד ככל שהמצב מאפשר לה. וכאן אני פונה אליכם לכל מי שיכול לעזור, לכוון, ליעץ אני אשמח כי המצב הולך ונעשה גרוע יותר ויותר ואני חסרת אונים ממש לגביה למרות שהיא נשלחה לפיזיוטרפיה ומטופלת בתרופות לדלול הדם וכל מה שצריך. נ.ב. יש לציין שבדיקות הדם שלה תקינות . בברכה

שני סיבוכים שכיחים מאוד לאחר שבץ מוח הינם דכאון ותשישות.לאחר שלילת סיבה אורגנית למצב שתיארת יש להביא בחשבון גם אפשרות כזו. אני מציע לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.

מנהלי פורום שבץ מוח