החרפת מצב כחדשיים לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/07/2006 | 00:04 | מאת: יהודית

אחי, בן 52, עבר ארוע מוחי לפני כחדשיים. כתוצאה מהארוע נפגע תפקוד הצד השמאלי של גופו, אולם מבחינה קוגניטיבית ומבחינת כישורי שפה אין פגיעה. היום, לאחר כחודש ממועד שחרורו מבית החולים, הוא מדווח על חיים שהם סיוט. היד השמאלית לחלוטין אינה מתפקדת, אך מסיבה לו סבל רב. על פי עדותו בזמן שהוא מנסה להרדם היד קופצת ואצבעותיה נקפצות עם תנועה של הרגל או בזמן פיהוק. לתחושתו כל הצד השמאלי מהמותן ומעלה מתוח. אחי מציין שהוא חש את מצבו כגרוע יותר משהיה מייד לאחר הארוע. (למרות שאז לא יכול היה כלל ללכת). האם הרעה כזו מוכרת? האם ניתן לעשות דבר מה כדי להקל על הסבל?

יתכן ומדובר בתופעות על טונוס מוגבר וספסטיות בגפיים הפגועות. יש צורך לבדוק את אביך ולכן אני ממליץ לפנות למרפאת STROKE במרכז הרפואי תל אביב-טל 6974000

מנהלי פורום שבץ מוח