חומר הלבן במח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

18/06/2006 | 20:08 | מאת: טל

מהו החומר הלבן במח (שעושים אולטסרסאוד רושמים"החומר הלבן שמור) מהי חשיבתו ומה קורה שהוא לא שמור מהם התסמינים לכך

המוח מורכב מקליפת המוח-"קורטקס" של חומר אפור הכולל את גרעיני תאי העצב ומחומר לבן המצוי מתחת לקליפת המוח וכלל תאי עצב העטופים בחומר שומני בשם מיאלין. בחוט השדרה הסידור הפוך והחומר הלבן נמצא בהיקף. מחלות של החומר הלבן עלולות להיות מולדות -לויקודיסטרופיות או דלקתיות ונרכשות -מחלות דמיאלניטיביות כדוגמת מחלת הטרשת הנפוצה. פגיעות בחומר הלבן עלולות לגרום למגוון רחב מאוד של חסרים נוירולוגים.

מנהלי פורום שבץ מוח