תגובה נפשית לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/06/2006 | 12:23 | מאת: נורית

חמותי בת 73 לקתה בשני אירועים ונותחה לפתיחת חסימת העורק הימני למוח, מצבה הגופני טוב, אך אינה שומעת באוזן ימין, ורגל ימין נגררת מעט, המצב הגופני ידוע לנו והיא במעקב. מה שמטריד אותנו וגם אותה הוא שמצבה הנפשי נפגע, היא טוענת שהיא בחרדה עצומה מאירוע נוסף, מתעוררת בלילה בחשד לכך, מצב רוחה ירוד מאוד, היא איבדה את חדוות החיים שהיתה בה, היא מתוסכלת מכך מאוד. האם זה מצב יחסית רגיל לאחר אירוע? מה ניתן לעשות? האם רק טיפול תרופתי יועיל? תודה

דכאון הינו סיבוך שכיח מאוד לאחר שבץ מוח. ההנחה היא כי מדובר בשילוב של תגובה שניונית למצב החדש ולמגבלות שנוצרו ושל הפגיעה המוחית הראשונית. מאחר ודכאון מקשה מאוד על השיקום וההחלמה מהאירוע הרי שהמלצתי היא לפנות לרופא המטפל בשאלה של התחלת טיפול נוגד דכאון ממשפחת הSSRI.

מנהלי פורום שבץ מוח