אירוע מוחי עצבי בעין שמאל

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/05/2006 | 21:56 | מאת: מיכל

שלום רב , אניפונה אליך בקשר לאימי , לפני חודשיים בערך אמא שלי חשה סחרחורות ובלאק אווט בראיה והתחילה לראות כפול בעין שמאל . היא נשלחה למס' בדיקות כגון סי.טי.(יצא תקין) , שדה ראייה , M.R.I(יצא תקין) , צילום חזה(יצא תקין) , בדיקות דם שונות , והתוצאה שהתקבלה מבדיקת שדה ראייה ונאורלוגיה בתל השומר היא שכנראה אמא שלי עברה ארוע מוחי עצבי בעין. הסיבות שמנו בפנינו היו לחץ דם גבוה (היא בדרך כלל לא סובלת מלחץ דם גבוה) , כולסטרול גבוה (יש לה טיפה מעל הממוצע) ורציתי לדעת האם ישנן גורמים נוספים שיכולים לגרום לארוע מסוג זה ? מה הסבירות לקבל ארוע נוסף באותה עין חלילה ? האם ארוע מסוג זה אומר שכריש דם לא פגע בראש ופגע בעין? והאם מארוע כזה ניתן להתעוור חלילה ? מהוא סוג הטיפול המומלץ במקרה כזה??? אודה לך על תשובתך.

קשה להבין מתיאור המקרה באיזה אירוע מוחי היה מדובר. כפל ראיה, הנעלם בעצימת אחת העיינים, עלול להתאים לשבץ מוח בטריטוריית גזע המוח. הפרעה בצד אחד של שדה הראיה המערבת את שתי העיינים עלולה להתאים לשבץ מוח המערב את האונה העורפית. הפרעה בשדה ראיה עליון או תחתון המערבת רק עין אחת עלולה להתאים לחסימה בכלי דם המספק את ראש עצב הראיה על רקע איסכמי או דלקתי. מאחר ולא ברור לי אופי האירוע קשה לי להתייחס לשאר שאלותיך.

מנהלי פורום שבץ מוח