מויה מויה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/05/2006 | 17:16 | מאת: WH

התגלה כי אני חולה במחלת "מויה מויה" שהיא מחלה נדירה של סתימת עורק במוח, הגורמת לארוע מוחי. האם מישהו מכיר מנתח שמנתח מקרים כאלה בישראל במימון קופות החולים וביטוח משלים?

מויה מויה הינה מחלה נדירה הפוגעת לכלי דם באיזור כניסתם לגולגולת. האבחנה נעשית על ידי MRI ומאושרת על ידי בדיקת אנגיורפיה (פירוש השם-"מסך עשן" המזכיר את התמונה ההדמייתית באנגיוגרפיה). הביטוי הקליני של במחלה במבוגרים הינם אירועים מוחיים איסכמיים ודימומים. לצורך מעקב אתה מוזמן לפנות ליחידת מחלתו כלי דם של המוח במרכז הרפואי תל אביב. יש צורך לפנות לקופות החולים בנוגע לבחירת מנתח.

15/05/2006 | 08:03 | מאת: WH

תודה רבה על תשובתך. הייתי מאושפז באיכילוב עקב התקף שני של המויה מויה (אבוד הבנה ודיבור) אך טענו כי מקרים כאלה לא מנותחים באיכילוב. תודה

02/04/2009 | 09:46 | מאת: רעות

פרופסור בורנשטיין שלום. לאחותי הגדולה בקרוב ימלאו 38 שנים. לצערי הרב היא עברה אירוע מוחי לפני כחמישה חודשים. האירוע היה כתוצאה ממפרצת במוח שנבעה ממחלת מויה מויה. הדימום היה נרחב בחלקו הימני של המוח. היא נותרה עם שיתוק של פלג גוף שמאל, הפרעה תחושתית קשה. אנרטריה קשה והפרעות בבליעה.היא אינה שותה, מוזנת ע"י פג ולאחרונה אוכלת מעדנים, מרק טחון וכדומה, אם כי בכמויות קטנות. היא אינה מדברת, היא מנסה אך יוצאות לה הברות לא ברורות לחלוטין, היא מתקשרת ע"י כתיבה ופנטומימה. כרגע היא מרותקת לכיסא גלגלים, יד שמאל עם תחושות חלשות ביותר ואינה פונקציונלית. כמו כן היא מודעת היטב למצבה, זוכרת הכל מלפני ואחרי האירוע. כרגע היא מאושפזת בבית לוינשטיין עם תאריך שחרור ב30/04/09. כאשר היתה מאושפזת בבלינסון נאמר לנו כי היא תצטרך לעבור צנתור במוח, על מנת לנסות למנוע אירוע נוסף בעתיד. ברצוני לדעת, האם אכן ניתן למנוע ארועים בעתיד, האם השכיחות לאירוע נוסף היא גבוהה? האם יש לה סיכוי לחזור לאכול שוב ולדבר בצורה ברורה? האם התופעות האלו הן הפיכות? האם זה תורשתי ויש צורך לשאר בני המשפחה לגשת להיבדק? אציין כי בגיל שנה וחצי עברה אירוע קטן, אשר לאחריו היתה בשיקום כחודשיים ונשארה רק עם בעיית מוטוריקה קלה באצבעות הידיים. תודה רבה, רעות.

מנהלי פורום שבץ מוח