תוצאות:MRI מיום - 1.6.05 האם מדובר במחלה כל שהיא ?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/01/2006 | 12:36 | מאת: יקיר

ד"ר נכבד שלום-רב ! 16.01.06 בעקבות סחרחורת סיבובית-ורטיגו נשלחתי לבדיקת MRI כאמור להלן התוצאות : הסריקה בוצעה בטכניקת SE,TSE,FFE,FLAIR בשקלול T1,T2 במישורים אקסיאלי וסגיטלי. הוזרק גדוליניום (DOTAREM 0.5 13cc I.V) צרור העצבים 7 ו-8 נראה תקין, דו-צדדית. לא נראים נגע אקוסטי פוקלי או האדרה דיפוזית לאורך מהלך העצבים ב- CPA'S ובתעלות השמע הפנימיות. גזע המוח, הצרבלום, החדר הרביעי, הציסטרנות הבזליות בגדר התקין. המעבר הקרניו צרביקלי בגדר התקין. מוקדים היפראינטנסים מרובים נראים בחומר הלבן הצרברלי דו-צדדית וכן שינויי סיגנל דיפוזים סביב החדרים הלטרלים. לסיכום : 1. סקירת עצבי השמע וה- CPA'S בגדר התקין. 2. מוקדים מרובים בחומר הלבן הצרברלי. לאור גיל הנבדק (63) ומחלות הרקע(יתר לחץ-דם, ואוסטואופורוזיס) קרוב לוודאי: שינויים מיקרו אנגיופתים-איסכמיים,אן לקורלציה קלינית. !!! על החתום ד"ר ד. שלג-אייזנברג מומחית ברדיולוגיה אבחנתית. ד"ר נכבד ! האם מדובר במחלה כל שהיא ? אם כן מה שם המחלה ? איזה טיפול מוניע אני זקוק והמינון ? אני כיום מטופל כדלקמן :אספריו-100מ"ג ליפיטור-20מ"ג + נורמיטן-37מ"ג. האם טעם או צורך להגדיל את מינון האספרין ל-325מ"ג ? אקדים מירב התודות לתגובתך המסורה אדוני הפרופ' ! בכל הכבוד הראוי. ורדי זקי.

השינויים המתוארים בבדקית הMRI עלולים להתאים למחלה של כלי דם קטנים במוח ,ככל הנראה על רקע טרשתי,כלומר חסימת כלי דם. כמובן שאיזון גורמי סיכון כיתר לחץ דם,סוכרת,שומנים בדם ומשקל עודף הינו חשוב מאוד.קיימת אבחנה מבדלת נוספת לתמונה שתיארת,כמובן שבלי לבדוק אותך או לעיין בהדמיה באופן ישיר לא אוכל להמליץ על טיפול. אתה מוזמן לפנות למרפאה כלי דם של המוח במרכז הרפואי תל אביב-טל6974000.

16/01/2006 | 18:25 | מאת: יקיר

ד"ר נכבד ! אני מודה לך על תגובתך ! אנא תמליץ לי על נוירולוג טוב מהשורה הראשונה בחיפה, שיהיה אפשר להפקיד לו חיי בידיו !!! אני חיפאי ויהיה לי נווח יותר לעבור בדיקה בחיפה, אקדים תודה להמלצתך בהתאם ! בכבוד-רב. ורדי זקי.

מנהלי פורום שבץ מוח