בחירה בין תרופות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/05/2006 | 22:32 | מאת: רונן

אבי, בן 53, עבר אירוע מוחי קל. הוצע לו להצטרף לניסוי ולבחור בין שתי תרופות: aggrenox או plavix. האם אתם מכירים את התרופות הללו? מה השיקולים שעלינו לשקול לפני קבלת החלטה?

10/05/2006 | 22:19 | מאת: איציק החדש

שמעתי על הפלוויקס יאמר אחד והשני יתעלם אבל ככה משמיעה של מאן דהו.... תרופות ככה לא קובעים טיפול....

למיטב ידיעתי הניסוי הנערך בין פלויקס ואגרנוקס הינו כפול סמיות,דהיינו לא החולה ולא הרופא יודעים באילו מבין שתי התרופות החולה מטופל כך שלחולה אין אפשרות בחירה. מעבר לכך מדובר בשתי תרופות יעילות למניעת צימות טסיות ובעלת פרופיל תופעות לוואי נוח המהוות היום את הקו הראשון במניעת הישנות של שבץ מוח בעולם.

מנהלי פורום שבץ מוח