פרוגסטרון ואירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/05/2006 | 11:06 | מאת: ש

בהריון הקודם שלי עברתי אירוע מוחי בשבוע 10. כל הבדיקות, כולל קרישויות, CT, MRI וכו' נמצאו תקינות, גם בהריון וגם במעקב שלאחר הלידה ועד היום. אינני נמצאת בקבוצת גורמי סיכון (מבחינת לחץ דם - תקין, אינני מעשנת וכיוצ"ב). בתחילת ההריון קבלתי תמיכה הורמונלית של פרוגסטרון מאחר שהיו לי דימומים. האם הפרוגסטרון היה עשוי להוות זרז? (כמו למשל, גלולות למניעת הריון שעלולות לגרום לקרישיות יתר?) האם בהריון הבא שעלול גם הוא להפתח בדימומים (מתוך 4 הריונות שהחלו כולם בדימומים, 2 הסתיימו בהפלה) כדאי להמנע מלקיחת פרוגסטרון? האם נטילת זריקות קליקסן בהריון הבא, בהמלצת המוטולוג, תגן עלי מהשפעת הפרוגסטרון? תודה מראש.

10/05/2006 | 22:24 | מאת: איציק החדש

הסוגיה שהינך מעלה הינה מורכבת מאוד ודורשת התייחסות רצינית מעבר לזו היכולה להנתן בפורום. לא ציינת איזה שבץ מוח עברת ומה היה ביטויו הקליני . כמו כן לא פירטת איזה בירור המטולוגי עברת בדיוק והאם ביצעת דופלר קרוטידים ואקו לב. קלקסן הינו טיפול מקובל במצבים דומים אך מעלה את הסיכון לדימומים הן וגינלים והן כלליים. נדרשת הערכה מקיפה של התיק הרפואי והתיעצות בין כל הגורמים המעורבים.

מנהלי פורום שבץ מוח