מודאגת מחשש לאירוע מוחי אצל אמי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/05/2006 | 00:37 | מאת: ציפי

אמי בת 85 חולת אלצהיימר סובלת מהתקפים שחוזרים מדיי פעם. בעבר היא הייתה מתעוררת בלילות עם הקאות ועינים מתגלגלות שכוללות כמעין איבוד הכרה . לפני חודשיים בערך בערב היא צעקה צרחה מחרידה שכללה עיקום הפנים ותזוזה של הגוף ולאחר מכן התחילה לעשות תנועות עם הפה מוזרות כאילו בא לה להקיא והיה לה קושי בנשימה וזו הייתה התקפה שונה וקשה מההתקפות הקודמות. אישפזנו אותה ובביה"ח לא ידעו בדיוק ממה זה וטענו כי זה יכול להיות התקפים של מחלת האלצהיימר. לפני שבוע בשינה שמתי לב שהפנים התעקמו לה אך זה חלף ולאחר שבוע זה הייתה תזוזה של הפה לצד שמאל ובעיקר זה מורגש כשאר היא בולעת בסיבוב של כל הפה. בנסוף לכך יום אחרי זה עין אחת נסגרה והיה לה קושי לפתוח אותה כמעין לחץ על העין וגם יד ימין שתיפקדה לה טוב יותר מיד שמאל לא מתפקדת כרגיל קושי בהרמה ובהחזקת דברים גם יש לה עייפות יותר מהרגיל.יש לה גם ליחה נוראית שמלווה בשיעול ללא ציפצופים והרופאה אמרה כי זה עקב התקררות. אני מודאגת נורא מהבעיה וחושדת באירוע מוחי אך לא יודעת אם הוא קל או קשה ואודה לכם אם תעזרו לי ותוכלו להגיד לי במה האבחנה ובמה מדובר בהקדם האפשרי!

09/05/2006 | 15:27 | מאת: ציפי

אמי בת 85 חולת אלצהיימר סובלת מהתקפים שחוזרים מדיי פעם. בעבר היא הייתה מתעוררת בלילות עם התכחלות הפנים ועינים מתגלגלות שכוללות כמעין איבוד הכרה . לפני חודשיים בערך בערב היא צעקה צרחה מחרידה שכללה עיקום הפנים ותזוזה של הגוף ולאחר מכן התחילה לעשות תנועות עם הפה מוזרות כאילו בא לה להקיא והיה לה קושי בנשימה וזו הייתה התקפה שונה וקשה מההתקפות הקודמות. אישפזנו אותה ובביה"ח לא ידעו בדיוק ממה זה וטענו כי זה יכול להיות התקפים של מחלת האלצהיימר. לפני שבוע בשינה שמתי לב שהפנים התעקמו לה אך זה חלף ולאחר שבוע זה הייתה תזוזה של הפה לצד שמאל ובעיקר זה מורגש כאשר היא בולעת בסיבוב של כל הפה. בנוסף לכך יום אחרי זה עין אחת נסגרה והיה לה קושי לפתוח אותה כמעין לחץ על העין וגם יד ימין שתיפקדה לה טוב יותר מיד שמאל לא מתפקדת כרגיל קושי בהרמה ובהחזקת דברים גם יש לה עייפות יותר מהרגיל.יש לה גם ליחה נוראית שמלווה בשיעול ללא ציפצופים והרופאה אמרה כי זה לא עקב התקררות. אני מודאגת נורא מהבעיה וחושדת באירוע מוחי אך לא יודעת אם הוא קל או קשה ואודה לכם אם תעזרו לי ותוכלו להגיד לי במה האבחנה ובמה מדובר בהקדם האפשרי!

יש צורך בבדיקה נוירולוגית כדי לבדוק האם קיימים סימנים המכוונים לשבץ מוח. בנוסף הייתי ממליץ גם על בדיקות EEG על מנת לשלול אירועים אפילפטים ליילים ועל הדמיה עדכנית של המוח.

מנהלי פורום שבץ מוח