ארוע מוחי-חשוב

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/05/2006 | 09:42 | מאת: א.א

אבי בן 55 ולפני שבוע בדיוק עבר ארוע מוחי. הוא פנה למיון רק לאחר מס שעות ושם התגלה שיש לו אוטם תת חריף בזרוע אחורית של קפסולה. אינרנה משמאל ואין דימום. היה לו לחץ דם גבוה והוא מטופל עכשיו באספירין וtritace. הוא שוחרר מבה"ח לאחר יומיים בלבד - שאלה ראשונה שלי האם זה לא מהר מדי? מכיוון שהצד הימני שלו נפגע וחלה נסיגה בתפקוד של הצד הימני במיוחד של היד. לאחר הארוע הוא יכל להרים את היד הימנית, לאחוז בחפצים והיום הוא מתלונן על כאבים חזקים ביד שמוקרנים לראש, כף היד סגורה וקשה לו לפתוח את האצבעות, יש לו תחושה שהיד מאוד כבדה. הוא חלש מאוד ומתעייף במהירות. גם הצד הימני של הפנים רדום ועקב כך הדיבור קצת משובש, והרגל הימנית חלשה אנחנו אבודי עצות כי הוא שוחרר מאוד מהר מביה"ח, התור לניורולוג וריפוי ועיסוק רק בעוד שבוע. ואתמול הוא עבר את הפיזיוטרפיה הראשונה שלו יש לנו הרגשה שאנחנו רודפים אחרי רופאים שאומרים לנו שיש מקרים יותר דחופים אנו מפחדים שזהו זמן קריטי לשיקום שלו ואם לא נזדרז עם הטיפול הנזק ישאר תמידי. מה עושים עכשיו?

05/05/2006 | 11:59 | מאת: איציק החדש

עניתי לך בפורום נאמן .בהצלחה

אכן לביצוע פיזיותרפיה בשלבים המוקדמים יש משמעות גדולה מבחינת סיכויי ההצלחה בשיקום. מעבר לכך יש מקום להשלמת בירור בהקדם האפשרי כדי לאתר מקור לתסחיפים ,לאיזון לחץ הדם וגורמי סיכון וסקולרים נוספים ולטיפול נוגד צימות טסיות. אינני יכול להתיחס במישרין למצבו של אביך מבלי לבדוק אותו.

מנהלי פורום שבץ מוח