שתי שאלות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/05/2006 | 00:42 | מאת: ארנון מיכאלי

1. האם הופעת דיכאון לאחר tia היא תופעה שכיחה? 2. מה השיקול של הרופא בקביעת מינון האספירין, 325 או 100מ"ג? תודה ולילה טוב.

05/05/2006 | 12:01 | מאת: איציק החדש

מה זה משנה אם הדיכאון בגלל האירוע או תגובה רגשית לאירוע יש כדורים טובים-השתמשי בהם טפלי בעצמך גם עם נוירופסיכולוג

05/05/2006 | 21:32 | מאת: ארנון מיכאלי

ממנהלי הפורום. תודה.

דכאון לאחר שבץ מוח הינה תופעה שכיחה ,כ-30% מהחולים לאחר שבץ מוח יסבלו מדיכאון בשלבים המוקדמים או המאוחרים שהינו על רקע תוצאה של הפגיעה המוחית הראשונית וכן של קושי בהסתגלות למצב החדש. אין בידי אינפורמציה לגבי שכיחות של דכאון לאחר TIA.אין הוכחות לגבי המינון האופטימלי של אספירין לאחר שבץ מוח. מינון של 300 מ"ג הינו מקובל אם כי מומלץ להוסיף טיפול בסותרי חומצה כגון לוסק או גסטרו כדי להוריד שכיחות של סיבוכים במערכת העיכול.

מנהלי פורום שבץ מוח