חשד לארוע

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/04/2006 | 23:19 | מאת: ע.פ.

אתמול בשעות הערב חוויתי חויה לא נעימה ואני תוהה לאור היסטוריה משפחתית האם זהו ארוע מוחי או שמה רק השפעת ורטיגו: חוויתי תחושה סחרחורת איומה (כמו לאחר שמסתובבים זמן רב ופוקחים את העיניים) כל החדר רקד לי- בעיניים פקוחות וסגורות, לא יכולתי לשכב או לשבת, היתה לי תחושת בחילה איומה שהסתיימה לאחר כשעה בהקאה. הסחרחורת נמשכה כשעה וחצי,במהלכן לא תפקדתי ולאחר שהסתיימה, חשתי בעיקר תחושה של עייפות נוראה. העייפות הנוראה נמשכת גם היום כולל תחושת כללית של מעין כבדות - כאילו הכל בהילוך איטי יותר. עלי לציין שאמי עברה לפני כשנתיים בגיל 55 ארוע מוחי שהתרחש בצורה מאד דומה, ללא השלכות תפקודיות, כך שאני בחששות, שלמרות גילי הצעיר (אני בת 34 וללא גורמי סיכון ידועים) יתכן וחוויתי חוויה דומה. אשמח לקבל את חוות דעתך

בחולה עם אירועים של סחרחורת סיבובית קשה,המתאר תחושה שכל החדר מסתובב סביבו ,יש לקחת בחשבון מקור וסטיבולרי ,כלומר של האוזן הפנימית אך גם מקור מרכזי כלומר מעורבות של גזע המוח או המוחון על הרקע של שבץ למשל. חשוב לקבלת תיאור מדויק של אופי הסחרחורת,האם היא תלוית תנוחה,והאם היא מלווה בתלונות נוספות כגון טינטון או הפרעות בשמיעה. בדיקה על ידי נוירולוג או מומחה א.א.ג מכוונת אותנו ברוב המקרים לאבחנה המדויקת.

מנהלי פורום שבץ מוח