על הקשר בין אירוע מוחי אלימות ותוקפנות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/04/2006 | 10:22 | מאת: אילנה

אמי, סוכרתית כ-25 שנה, עברה אירוע מוחי קל בסוף יולי 05. מטופלת באינסולין, ובנוסף מקבלת מאז האירוע אספירין 325, אורסוליט לכבד וסימבסטטין לכולסטרול. מאז האירוע היא סובלת מהתפרצויות של אלימות ותוקפנות. האם יש/יכול להיות קשר בין האירוע או הטיפול התרופתי שהיא מקבלת להתפרצויות אלה? האם אפשר לערוך בדיקה איזושהיא כדי לגלות האם יש בעיה של חסר או עודף של חומר במוח, בגוף שגורם לה להתפרצויות אלה? אם כן - אל מי צריך לפנות? איך והיכן עושים זאת? תודה רבה, אילנה

בראש ובראשונה יש לשלול סיבה אורגנית ולפיכך אני מציע לפנות לנוירולוג בהקדם.בנוסף לא ציינת מהי ההפרעה הכבדית ממנה סובלת אימך.אינני חושב שהתקפות זעם ואלימות קשורות לשבץ המוח,לעומת זאת דכאון הינו סיבוך מאוחר שכיח של שבץ,ויתכן וההתפרצויות הינן משניות למצב דכאוני.

01/05/2006 | 20:35 | מאת: איציק החדש

והסיבה ברוב המקרים במערכת היחסים עם הקרובים אליה . פתרון :סבלנות ,פגישה עם נוירופסיכולוג ,תרופות מרגיעות ותעסוקה לחולה

מנהלי פורום שבץ מוח