טיפול לאחר שבץ מוחי בעקבות קריש דם

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/04/2006 | 16:32 | מאת: קרו

שלום רב, אני מקווה שאני שואלת בפורום הנכון.. דודתו של בן זוגי (היקרה מאוד לליבי) לקתה בשבץ מוחי שלשום לאחר שקריש דם עשה את דרכו מהריאה לעבר המוח. אציין שהיא מאובחנת כחולת סרטן ומצבה הבריאותי קשה מאוד. מאז השבץ היא מחוסרת הכרה באופן כללי למעט מקרים בודדים בהם לחצה את ידם של בני המשפחה כשניסו לתקשר עמה. באופן כללי, לא ראה אותה נוירולוג עד היום וחוות דעתו של הרופא התורן היא כי מוטב לה להישאר במצב של חוסר הכרה משום שהיא מאובחנת כחולת סרטן סופנית ממילא... ייתכן כי אני לא מעבירה את המסר שהתקבל מהרופא באופן מדויק, אך אלו הן הסתייגויותיי והייתי רוצה עזרה לגבי ההמשך: 1. האם זה הגיוני שלא יבדוק אותה נוירולוג לאמוד את הנזק מיד לאחר השבץ? 2. האם הם יכולים להעריך בוודאות כי היא לא בהכרה לאחר שלא הגיבה במהלך כל היום וזאת למרות שהגיבה מס' פעמים לבני המשפחה אתמול? האם היא לא מנסה לתקשר פה ולומר כי היא בהכרה ויש לעזור לה? 3. האם לא ניתן להאריך את חייה ע"י טיפול נאות לפחות ע"י מומחה לעניין ללא קשר לסרטן? התחושה העיקרית שלי היא כי מרימים כאן ידיים מהר מידי וכי הייתי רוצה לפחות שינסו להעניק לה את מעט הזמן אותו בכל זאת אולי אפשר לקבל... מה אפשר לעשות? האם המצב אבוד? האם לקבל את זה שהיא חסרת הכרה ולחכות לסוף? אשמח לקבל עזרה בנושא כדי לעזור למשפחתו של בן זוגי כי ככל הנראה הם מיואשים וחסרי אונים לחלוטין. תודה רבה, קרן

לא ציינת באיזו סוג סרטן מדובר והאם קיים גם פיזור גרורתי לרקמות אחרות.להערכתי כדאי לבצע הערכה נוירולוגית חד פעמית כדי לעריך את הסטאטוס,אולם עלייך להבין כי בשלב זה ידינו מוגבלות וכי הפרוגנוזה,לפי התיאור בפנייתך, היינה ירודה מאוד.

מנהלי פורום שבץ מוח