לפרופ' נתן בורנשטיין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

17/04/2006 | 23:25 | מאת: צחי

לכבוד פרופ' בורנשטיין א. נ. שלום רב, הנדון: מבחנים פסיכולוגים 1. האם נירולוגים מוסמכים ומורשים כחוק לבצע מבחנים פסיכולוגים וקוגניטיבים לבני אדם ? 2. האם נירולוגים מבינים ובקיאים לחלוטין במבחנים פסיכולוגים וקוגניטיבים ? 3. מה היית אומר אילו אדם עבר אבחון, ונעשה שימוש במבחנים פסיכולוגים וקוגניטיבים, ואין חתימה של פסיכולוג על חוות הדעת, ויש רק חתימה של נירולוג... ? בכבוד רב, צחי.

שאלתך איננה מתאימה לפורום הנוכחי.

23/03/2009 | 11:48 | מאת: יוסי

שלום. מדובר בגבר בן 81 בריא באופן כללי. לאחר ארוע מעידה (לא היתה פגיעה בראש) התחילו להופיע ארועי הרדמות של חלק שמאלי של הגוף. כולל ראש יד ורגל. בבדיקות CT ו-MRI נשללה אפשרות של כרישי דם אבל נמצאו"מספר מוקדי דמם חדיד במיקום קליפתי ותת קליפתי בקטע פריאתלי ימני". ארועי ההרדמות המשיכו בתדירות יורדת רק ביד שמאול וראש. ניתנה תרופת TEGRETOL CR כדי למנוע התקפי הפילפסיה. התרופה גרמה לתופעות לווי קשות (פריחה חום גבוהה וכייבים). שאלותי: האם יתכן והנפילה גרמה לשטפי הדם? מה הטיפול במקרה כזה? האם יש טיפול מונע? כמה זמן יעבור עד שתופעות הלווי בעקבות התרופה יעברו? תודה

מנהלי פורום שבץ מוח