בדיקת הדמיה לראש

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/04/2006 | 20:57 | מאת: גלילה

לדר שלום בעלי סובל מכאבי ראש וצד ימין של הפנים הנוירולוג שמטפל בו המליץ על בדיקת הדמיה הנקראת m.r.a.( לא טעיתי לא m.r.i) כי אמר שהבדיקה הזאת מדויקת יותר . שאלותי הן 1- מה הנזק שעלול להגרם מבדיקה זו ? קרינה ? 2- מה המיוחד בבדיקה זו ? מה היא מראה וכמה היא מדויקת ? תודה וחג שמח.

MRA הינה בדיקת MRI (תהודה מגנטית) בטכניקה מיוחדת עם הזרקת חומר ניגודי המדגימה היטב את מערכת כלי הדם העורקית התוך מוחית. הבדיקה איננה מלווה בקרינה וגם החומר המוזרק הינו פחות אימונגני וגורם לפחות תופעות לוואי ביחס ליוד המוזרק בבדיקת CTA.

מנהלי פורום שבץ מוח