קרישיות יתר וניתוח!!!

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/04/2006 | 02:53 | מאת: תמר

אבי בן 67 עבר מספר ארועים קלים בעבר.ללא פגיעה נוירולוגית כלשהיא.כיום התגלה פוליפ טרום סרטני במעי הגס לכל הדעות יש להסירו בניתוח במהרה!הבעיה הענקית היא שהוא נוטל פלוויקס ושני רופאים שמכירים את סיפורו ממליצים להמנע מניתוח .אנחנו חסרי אונים לחלוטין!!!מצד אחד חייבים להוציא את הפוליפ ומאידך הסיכון בניתוח גדול אנא תשובתך בדחיפות !!!תודה רבה רבה

אכן מדובר בסוגיה מורכבת. ראשית אני מניח כי מדובר בכריתה קולונוסקופית ולא בניתוח. למרות זאת יש אכן צורך להפסיק את הטיפול מספר ימים לפני הפרוצדורה עקב חשש מדימום. ההחלטה בדבר ההתויה לקולונוסקופיה והפסקת הטיפול צריכה להיות משותפת ולהינתן על ידי הנוירולוג המטפל והגסטרואנטרולוג המבצע. לחילופין, במידה וקיים סיכון גבוה להיארעות של שבץ מוח נוסף ויש חשיבות עליונה לביצוע הבדיקה, קיימת אופציה שלישית של הפסקת הטיפול בפלויקס והעברה לטיפול בקלקסן תת עורי עד 12 שעות לפני הפרוצדורה. מכל מקום ההחלטה צריכה להינתן על ידי הרופאים המטפלים ,מכירים היטב את החולה ומצבו ,במשותף.

מנהלי פורום שבץ מוח