ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/01/2006 | 10:46 | מאת: ניני

סבא שלי בן 84 עבר ארוע מוחי לפני שבוע בבי"ח נמסר כי מצבו קשה כתוצאה מעורק סתום בגזע המוח, והוא הואכל מזונדה כי טענו שהבליעה שלו נפגעה כמו כן נמסר לנו כי אין טעם להעבירו לשיקום והוא הועבר למוסד סיעודי. במוסד מאכילים אותו באוכל נוזלי והוא אוכל יפה ובכוחות עצמו. רגל שמאל ויד שמאל משותקות אך הוא מודע למצבו והזכרון שלו לא נפגע כלל וגם יכולת הדיבור שלו לא נפגעה. יש לציין שלפני הארוע תפקד באופן עצמאי -אכל,התלבש,התרחץ,וביצע פעולות שמבצע אדם בריא. האם אכן אין צורך בשיקום רגיל, ושיקום סיעודי מספק? תודה.

קיים מספר רב של פרמטרים אותם ניתן להעריך על מנת לקבוע מה הפוטנציאל השיקומי של חולה לאחר שבץ מוח. כך למשל,חולה המקבל כלכלה דרך זונדה מועבר לאשפוז סיעודי ולא שיקומי רגיל. במידה וסבך מקבל כעת כלכלה רגילה יתכן ויש מקום להערכה חוזרת על ידי הרופא המשקם של קופת החולים.

מנהלי פורום שבץ מוח