קוורנומה.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/03/2006 | 22:04 | מאת: ענתי

לפני כשלושה חודשים עברתי התקף אפילפטי חלקי ראשון. בבדיקת CT דמם סבקורטיקלי 4 על 10 מ"מ מצחי גבוה משמאל. בבדיקת MRI ו MRIA שנערכה לאחר חודש נצפה מוקד דמם מוארך קטן בסמון לסולקם הפרצנטרלי הגבוה משמאל, כנראה דמם קטן יותר בהשוואה ל CT. ההשערה של הנוירולוגים כי מדובר בקוורנומה. מה עושים, ניתוח או טיפול שמרני?

קשה לענות במסגרת הנוכחית על שאלה כה כבדת משקל. כפי שציינת אכן קיימת אפשרות להתערבות כרורגית,כיום בעיקר בגישות אנדווסקולריות,אולם ניתן גם לטפל באופן שמרני בתרופות נוגדות כיפיון ולהמשיך לעקוב על ידי הדמיה.יש צורך לבדוק אותך ולבחון את ההדמיה באופן ישיר.

מנהלי פורום שבץ מוח